Drónbiztosítás

2021-től hazai és európai szinten is megváltoztak a drónozás szabályai, amelynek célja a biztonságos drónhasználat elősegítése. A legtöbb pilóta nélküli repülő járműre Magyarországon eddig is kötelező felelősségbiztosítást kellett kötni. Innentől azonban ezt komolyan ellenőrzik a hatóságok. Ha szeretnéd te is drónt reptetni, kérj személyes tájékoztatást drónbiztosításunk részleteiről!

Ajánlatkérés Részletek
Drónbiztosítás
Drónbiztosítás

Fókusz a biztonságon

A drónreptetés páratlan élmény és kétségtelen, hogy megreformálta a digitális képalkotást. A pilóta nélkül repülő járművek megjelenésével a fotózás és videózás mellett új perspektívák nyíltak számos iparágban. Mi is imádjuk a repülő kütyüket, és fontosnak tartjuk azt is, hogy minden helyzetben szabálykövetően járjunk el. A drónreptetéshez készült szabályozás pedig egyértelműen előírja a felelősségbiztosítást.

Erre azért volt szükség, mert egyre több drón foglalja el a légteret, veszélyeztetve a polgári és katonai légiforgalmat, ami balesethez vezethet. Másik probléma a magánterületet sértő engedély nélküli kép- és hangfelvételek készítése. Amennyiben a drón üzemeltetése kárt okoz, valakinek vállalnia kell az anyagi felelősséget, ezt pedig a hatályos jogszabályok szerint a drón üzemeltetőjét terheli. Ennek értelmében minden 250 g maximális felszállási tömeget elérő vagy meghaladó drón üzembentartójának rendelkeznie kell kötelező felelősségbiztosítással. Hasonlóan a KGFB-hez, ez a biztosítási típus akkor segít, ha te okoznál balesetet.

Légy te is felelős drónpilóta! Köss drónbiztosítást jogvédelmi szolgáltatással!

személyi sérülés vagy dologi kár esetén, ha téged terhel a felelősség a drón üzembentartójaként, kifizetjük a kártérítés összegét
ha jogi érdeksérelem ér, álljuk az ügyvédi és a jogi eljárás költségeit
védelem akár az egész Európai Unió területén
ha félsz, hogy nagyobb kárt okozhatsz, duplázhatod is a biztosítási összeget külön díjért

Mayday, mayday!

Pilótának lenni nem kevésbé veszélyes üzem, mint sofőrnek. Egy zuhanó drón például igen komoly személyi sérüléseket és dologi károkat tud okozni. Ha drónbiztosítást kötsz, baleset vagy “koccanás” esetén kifizetjük az okozott kárt, pontosan úgy, mintha KGFB-t kötnél a kocsidra.

Álljuk az ügyvédet

Kártérítési ügybe keveredtél a drónozás miatt, és bíróság elé kell állnod? Esetleg szabálysértési vagy büntetőeljárás indult ellened? Pánikra semmi ok! Mi ezekben az esetekben is átvállaljuk az ügyvédi és a jogi eljárás költségeit.

Reptess szabadon!

Drónbiztosítás igénylésekor eldöntheted, hogy a védelem csak Magyarországra legyen érvényes, vagy az egész Unió területére. Így ha az utóbbit választod, akkor is tudunk segíteni, ha külföldön érne utol a balszerencse.

Nagy kár, dupla biztosítási összegek

Félsz, hogy túl nagy kárt okoznál a drónoddal? Ebben az esetben szerződéskötéskor kérheted a biztosítási összeg duplázását pótdíj ellenében.

Drónpilótának lenni nemcsak élmény hanem felelősség - nem kevésbé, mint autósofőrnek! Éppen ezért neked is számolnod kell a nem várt balesetekkel és kiadásokkal. Keress minket a részletekért, és mi segítünk kiválasztani a megfelelő biztosítási megoldást!

    Ajánlatkérés
    Back to the top