Nyugdíjbiztosítás

Te sem vagy biztos abban, hogy az állami nyugdíj megfelelő anyagi fedezetet nyújt majd számodra? Talán azt mondod, hogy úgysem éled meg nyugdíjas kort, és akkor meg minek is félretenni rá? Tegyük fel, mégis eljutsz oda. Akkor mit fogsz tenni? Mi tudunk Neked segíteni abban, hogy időben felkészülj rá.

Ajánlatkérés Részletek

Most ajándék aktivitásmérővel!

Tegyél Te is az egészségedért aktív életmóddal! Kösd meg nyugdíjbiztosításodat december 15-ig, és legyen Tiéd a Xiaomi Smart Band 7 aktivitásmérő órák egyike! Az akció részleteiről, további információkról itt tájékozódhatsz.

Pénz nélküli nyugdíjas, akinek nincs nyugdíjbiztosítása

Miért fontos előre gondoskodni a nyugdíjadról?

A jelenlegi nyugdíjrendszert 4,3 millió aktív dolgozó finanszírozza járulékfizetések formájában. 2019-ben 2,3 millió nyugdíjas átlagosan 135 000 Ft öregségi nyugdíjat kapott. Társadalmunk elöregedése miatt a finanszírozók egyre kevesebben, az eltartottak pedig egyre többen lesznek. Szóval a helyzet nem fog javulni.

Képzeld el, hogy most töltenéd be a jelenlegi nyugdíj korhatárt (65 év), az egészséged rendben van, és van hol laknod. Még mennél, utaznál, csinálnál dolgokat, de a 135 000 Ft-ból nem futja. Mihez kezdesz magaddal? Pénz nélkül alapvető dolgokhoz sem férsz hozzá. De lehet, hogy a rezsit is csak éppen, hogy ki tudod fizetni a bevásárlás mellett.

Ahhoz, hogy nyugdíjas éveid alatt kevésbé függj az aktuális nyugdíjrendszertől, stabil anyagi háttér szükséges. Ha Neked se jön be a kisnyugdíj-csirkefarhát kombó, akkor nem érdemes halogatni a témát.

Készülj fel időben a nyugdíjas éveidre nyugdíjbiztosítással!

Megalapozhatod jövőbeli jobb életszínvonaladat
Ötvözheted a befektetés és a biztosítás nyújtotta előnyöket
Kihasználhatod az évi maximum 130 000 Ft-os adójóváírást
Biztosítási védelemben is részesülsz, amelyet igény szerint alakíthatsz
Nem vonható végrehajtás és hagyatéki eljárás alá
Örökösödési illetékmentes

Mi is tulajdonképpen a nyugdíjbiztosítás?

A nyugdíjbiztosítás röviden olyan életbiztosítást jelent, amely egy speciális, nyugdíjcélú megtakarítás. Fontos, hogy már a megkötés pillanatában rögzítésre kerül a nyugdíjcélú öngondoskodás, továbbá meg kell felelnie a 1995. évi SZJA törvénynek, ami többek közt kimondja, hogy a szerződésben rögzített, a megkötéskor érvényes nyugdíjkorhatár elérése mellett a következő esetekben is fizet a biztosító:

  • Tényleges nyugdíjba vonuláskor
  • 39%-ot meghaladó egészségkárosodás esetén
  • A biztosított halála esetén (halál esetére egy vagy több kedvezményezettet is megjelölhetsz, ezzel kikerülve az örökléssel kapcsolatos procedúrákat)

20%-os adójóváírás

Az állam is támogatja a nyugdíjcélú öngondoskodást. Nyugdíjcélú megtakarításodat 20%-os adójóváírással növelheted (max. évi 130 000 Ft-tal), méghozzá nemcsak a befizetett egyszeri vagy rendszeres díjak, hanem az eseti díjak után is. Gyarapítsd nyugdíjadat adójóváírással is!

KATÁ-soknak is hasznos!

Katásként biztosan tisztában vagy vele, hogy csak akkor számít teljes szolgálati évnek a munkával töltött idő, amennyiben havonta 75 000 Ft adót fizetsz be. A Kata többi esetében ez jóval kevesebb, így hiába vagy katás már 20 éve, 75 000 Ft befizetés alatt ez nem egyenlő 20 év szolgálati idővel. Emiatt jóval kevesebb nyugdíjra számíthatsz, mint várnád. Ez egy újabb nyomós érv amellett, hogy megtakarítást képezz a nyugdíjas éveidre. Ezen felül katásként is lehetőséged van hozzájutni a fent említett adójóváíráshoz, amennyiben bevonsz egy szja fizetőt is a szerződésbe.

Nyugdíjbiztosítás a felhőtlen nyugdíjas évek alapja

Nyugdíjcélú megtakarítás

Befektetési egységekhez kötött nyugdíjbiztosítás esetében különböző eszközalapok formájában, profi alapkezelők gondozzák a befektetett pénzedet, kiválaszthatod a kockázatvállalási hajlandóságodnak leginkább megfelelő befektetési portfóliót. Ez a megtakarítási forma jogilag életbiztosításnak minősül, az ott gyarapodó megtakarításodhoz szerződőként és biztosítottként csak Te férhetsz hozzá. Ha pedig történne veled valamilyen tragédia, akkor az általad megjelölt kedvezményezetté lenne a megtakarítás.

Mi úgy gondoljuk, hogy az ideális nyugdíjas éveknek nem a nélkülözésről kell szólni. Sokkal inkább arról, hogy ha már nincsenek határidős feladatok, számonkérés, kapkodás és munkaidő, akkor végre élvezheted a szabadságot. Pihenhetsz, utazgathatsz, és arra fordíthatod a szabadidőd, amire csak szeretnéd. Jól hangzik?

Több lehetőséged is van!

Azt mondod, hogy a havi kiadásaidba egy hosszú távú elköteleződés már úgysem férne bele? Gondold át újra! A rendszeres, havi megtakarítást, akár kisebb összeggel is elkezdheted, így lépésről-lépésre építheted fel megtakarításodat a nyugdíjas évekre A nyugdíjbiztosításra több lehetőség is a rendelkezésedre áll:

Érdemes minél előbb elkezdeni!

Minél fiatalabban kezdesz el félretenni, annál több pénzt tudsz összegyűjteni. Az „apró fillérek elve” alapján sok kicsi sokra megy. De ehhez idő kell, ami ilyenkor neked dolgozik. Szóval minél messzebb van még a nyugdíj, annál több pénzt tudsz félretenni.

Ne bízd a véletlenre idős korod anyagi biztonságát! Itt az ideje egy kicsit komolyabban venni a témát, mert már most is sokat tehetsz azért, hogy a nyugdíjas éveid ne nélkülözéssel, hanem a jól megérdemelt pihenéssel teljenek. Lépj időben!

Mi a következő lépés? A helyes pénzügyi döntések meghozatalához nem elég csupán a tényeket ismerni. Ha kíváncsi vagy a további részletekre, keress minket, és segítünk egy magasabb nyugdíj megteremtésében!

    Ajánlatkérés
    Back to the top