Ezért jó biztosítási szakértővé válni!

Nyári Marcell I 2021.03.17. Egyéb
Biztosítási szakértő

A biztosítási szakmát a mai napig rengeteg misztikum övezi.  Szinte mindenkinek van valamilyen tapasztalata a biztosítási tanácsadókkal, szakértőkkel kapcsolatban. Tény, hogy sokan futnak neki a szakmának, de csak kevesen tudnak megmaradni benne, és még kevesebben érnek el átütő sikereket. Most megosztom veled a saját tapasztalataimat a munkáról és a piacról egyaránt. Ha érdekel a biztosítási szakértő szakma, akkor mindenképpen olvass tovább!

Őszinte vélemény a biztosítási szakmáról

Biztosítási szakértőként én is gyakran szembesülök rengeteg tévhittel a szakma iránt. A tapasztalat azt mutatja, hogy sokan kíváncsiak a biztosítási szakmára és rengeteg kérdést kapok ezzel kapcsolatban. Ezen felbuzdulva döntöttem úgy, hogy megírom ezt a cikket.

Jöjjön hát egy őszinte vélemény első kézből egy fiatal biztosítási szakértő tollából. 

Véleményem szerint fontos, hogy sokat és őszintén beszéljünk a szakma szépségeiről és nehézségeiről is egyaránt. A biztosítások világa a könnyű belépés és a kimagasló jövedelem ígéretével csábít. A valódi siker viszont sok munkát, tanulást, kitartást és szorgalmat igényel. Fontos megemlíteni azt is, hogy a befektetett energia olyan mértékben térül meg ebben szakmában, ami egyedülálló a magyar munkaerőpiacon. Lássuk tehát, hogyan néz ki ez a munka a valóságban!

Dolgozz velünk!

Mit csinál egy biztosítási szakértő?

Segít eligazodni a pénzügyekben

Egy kis közhely: a pénzügyek kezelése egyidős a pénzzel. Mégis sokan nem fordítanak elég energiát a pénz és biztosítások világának megértésére. Nekünk az az előnyünk, hogy ez a munkánk.

Több száz éves vállalatokkal  a hátunk mögött rengeteg tudás és tapasztalat van a birtokunkban, amelyet mások szolgálatába tudunk állítani.

A munka során piacképes, jelen idejű pénzügyi tudást szerzünk. Az aktuális piaci folyamatok ismeretében pedig olyan pénzügyi segítséget tudunk nyújtani, amiből más is profitálhat. Ezekkel az ismeretekkel ráadásul magunkon is tudunk segíteni, így a saját pénzügyeinket is magabiztosan tudjuk kezelni. 

Biztos jövőjű piacon dolgozik 

A biztosítási szakma szinte egyidős az emberiséggel. Már időszámításunk előtt, az ősi kínai, indiai és görög civilizációban is léteztek metódusok a kockázat megosztására és átvállalására. A ma ismert biztosítások rendszere pedig az európai felvilágosodás korában, a 17-18. században alakult ki. A napjainkban is működő pénzintézetek nagy része nem ritkán több száz éves múltra tekint vissza.

A Generali Biztosító 1831 óta töretlenül működik.

Ez azt jelenti, hogy túlélt sok-sok válságot, két világháborút, forradalmakat, stb. Szakértőként tehát biztos jövőjű területen dolgozunk, nagy múltú vállalatok termékeit kínálva. 

Halad a korral

A biztosítási szakma régi, de nem elavult, hisz a legmodernebb online alkalmazásokkal és technikai eszközökkel dolgozunk. Egyre inkább beszivárognak  a mindennapokba az insurtech, fintech és egyéb megoldások, amelyek a technológia és a pénzügy szerelemgyerekei. A saját munkaállomásom is okoseszközökből, telefonból, laptopból és tabletből állnak, munkámat pedig földrajzi kötöttségek nélkül, bárhol el tudom végezni. 

Bizalmi kapcsolatokat épít

A munkánk fontos eleme, hogy a megszerzett pénzügyi tudásunkkal segítsünk másoknak a pénzügyeikben. Ehhez ismernünk kell az emberek élet-, és vagyoni helyzetét, valamint pénzügyi célját. Ezek bizalmas információk, ami nagy felelősséget is helyez ránk. 

Éppen ezért különösen fontos, hogy ne csak a pénzt, hanem az embereket is értsük.

Kellő empátiával fordulunk mások felé, akik segítséget várnak tőlünk. 

Megoldásokat keres

Az emberek elsősorban pénzügyi igényekkel fordulnak hozzánk. Mi pedig segítünk nekik megtalálni azokat a megoldásokat, amikkel ezeket a célokat a lehető leghatékonyabban elérhetik. Rámutatunk, hogy melyik pénzügyi megoldástól mit várhatnak el, és egyes pénzügyi termékek milyen költségekkel, milyen kockázatokkal járnak, Sok esetben azt is, hogy hogyan érdemes őket kombinálni.

Dolgozz velünk!

Miért szuper dolog biztosítási szakértőnek lenni?

Mi magunk befolyásoljuk a jövedelmünket

A jövedelmünk kizárólag attól függ, hogy mennyit és milyen hatékonysággal dolgozunk. A díjazásnak ebből adódóan felső korlátja sincs, így a szakmai fejlődésnek (a csillagos égen kívül) semmi sem szabhat határt!

A munkánk nagy része önmegvalósítás

Az értékesítői szakma tulajdonképpen a kommunikáció művészete. A biztosítási szakértőknek pedig a beszéd és az előadás nemcsak munkaeszköze, hanem a szenvedélye is. Ezért ha érdekelnek az emberek, és szeretsz kapcsolatot teremteni, akkor a szakmai munkát nem robotolásnak, hanem valódi önmegvalósításnak fogod érezni!

Szabadon dolgozunk

A biztosítási szakértő vállalkozóként dolgozik. Lehetsz egyéni vállalkozó, vagy választhatsz más cégformát is, ez csak rajtad áll. De a lényeg, hogy innentől 100%-ban a te kezedben van az életed irányítása. Te leszel a főnök, Te osztod be a saját idődet és Te hozod a döntéseket is. Ez hatalmas szabadság, de legalább ekkora felelősség is. 

Folyamatosan képezzük magunkat

A biztosítási szakértők számos szakmai és motivációs tréningen vesznek részt. Ezek segítenek naprakészen tartani a tudásunkat a pénzügyek terén, továbbá folyamatos lendületet adnak a további munkához. Gyakran szerveznek számunkra csapatépítő programokat is, amik újabb löketet adhatnak azokban az időkben, amikor kicsit nehezebben megy a munka.

Ezek az események ráadásul nem csak az új célok kitűzésében segítenek, de kiváló kapcsolatépítési lehetőségnek is számítanak. Megismerjük a szakmabelieket és tapasztalatot cserélhetünk.

Multifunkciós kapcsolati hálót építünk ki

Biztosítási szakemberként lehetőségünk van stabil, széleskörű, aktív kapcsolati hálót kiépíteni, ami az üzleti szférában hatalmas kincs. Egy kiterjedt kapcsolati háló hatalmas értéket és rengeteg lehetőséget hozhat az élet más területein is!

Értéket teremtük

Ezt akkor értettem meg igazán, amikor az ügyfeleim egyike felhívott, hogy mennyire hálás, amiért a javaslatomra korszerűbb lakásbiztosítási csomagra váltott. Csőtörés volt a szomszédjában, és elázott egy teljes fala. Az eredeti biztosítása nem fedezett volna minden kárát, de az új ezt megoldotta.

Fontos látni, hogy azok az emberek, akik hozzánk fordulnak, szeretnék magukat és a szeretteiket a lehető legnagyobb biztonságban tudni. Mi pedig büszkék vagyunk arra, hogy segíthetünk nekik megteremteni ezt a biztonságot. 

Egy jól átgondolt, erős pénzügyi védőhálónál ugyanis manapság nemigen létezik nagyobb érték. 

Te is kipróbálnád magad?

Szeretsz emberekkel beszélgetni ? Érzékeny vagy mások rezdüléseire? Könnyen kifejezed magad? Ha szeretnéd kipróbálni magad biztosítási tanácsadóként, írj egy üzenetet, mi segítünk abban, hogy a legjobb közösségben sajátíthasd el a szakmát!

Dolgozz velünk!

biztosítási szakértők


A leírtak a blog írójának a személyes véleményét tükrözik, nem minősülnek ajánlatnak, kötelezettség vállalásnak, üzleti vagy befektetési, biztosítási javaslatnak, vagy felhívásnak. Konkrét biztosítási, vagy egyéb befektetési elképzelés esetén előzetesen mindenképpen konzultálj szakemberrel annak érdekében, hogy a személyes körülményeid és lehetőségeid alapján a lehető legjobb döntést hozhasd meg. 

Kérdésed van a témával kapcsolatban? Ne tartsd magadban. Írj nekünk minél hamarabb!

advisor
Nyári Marcell

biztosítási szakértő

mood
Back to the top

Az oldal tartalma nem másolható.